Rendőrségi ügy lett a zsámboki beteghalálból

2011.05.16. 12:37 Módosítva: 2011.05.16. 12:49

A Pest megyei rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el annak a 28 éves zsámboki férfinak a halála ügyében, aki április 27-én hunyt el egy kerepesi kórházban, miután több kórházban is megvizsgálták.

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást igazságügyi orvosszakértő bevonásával, ismeretlen tettes ellen. A nyomozók azt vizsgálják, hogy a férfit az orvosi szakma szabályai szerint látták-e el, és terhel-e valakit felelősség a haláleset bekövetkezéséért.

Tarlós István főpolgármester pénteken vizsgálatot rendelt el az ügyben, mivel a férfi a halála előtt két fővárosi fenntartású egészségügyi intézményben is megfordult.

A Magyar Televízió (MTV) híradója csütörtökön számolt be arról, hogy különös körülmények között halt meg az autista férfi. A torka fájt, két napig jártak vele kórházról kórházra a szülei, de mindenhonnan hazaküldték őket.

A szülők azt állítják, hogy az egyik kórházból gyakorlatilag elzavarták őket, egy másikban, ahol végül a férfi meghalt, éjszakára a beteget az ágyhoz kötözték, és egyszer fel is pofozták. A boncolási jegyzőkönyvben az áll, hogy a férfi halálát keringési elégtelenség és egy fekély okozta, amelyet a torkán találtak. A család ügyvédje szerint orvosi műhiba történhetett.

Az MTV megkereste az érintett kórházakat, de egyik sem nyilatkozott.