Pálinkás kérte a Roosevelt tér átnevezését

2011.05.18. 20:43
Megkapta a főpolgármester Roosevelt unokájának a volt amerikai elnök nevét 65 évig viselő tér átnevezése miatt neheztelő levelét, de ettől még "a döntés végleges". Tarlós István közölte azt is: az átnevezést amúgy Pálinkás József, az MTA elnöke kérte.

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke kérte, hogy az intézmény épülete előtti tér nevét Rooseveltről Széchenyire változtassa a főváros - mondta a Népszavának a főpolgármester, aki szerdán délután megkapta Franklin D. Roosevelt unokájának az átnevezés miatt neheztelő levelét.

Szűcs Somlyó Mária, a Városháza kommunikációs igazgatója megjegyezte: Tarlós István bizonyára válaszol a levélre, és abban kifejti majd, hogy a tér átnevezéséről szóló, még áprilisban hozott fővárosi közgyűlési döntés végleges.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az átnevezés kapcsán pedig a főpolgármester az amerikai nagykövet asszonynak megígérte, hogy a főváros egy más pontján elneveznek majd közterületet a USA 32. elnökéről. Ehhez Tarlós István tartja magát - fűzte hozzá.

Tarlós fontosnak tartotta tudatni, hogy ő "nem sértődne meg", ha a washingtoni polgármester nem kérné ki a magyar érintettek véleményét, mielőtt az amerikai fővárosban magyar vonatkozású utcát átnevezne.