Richard Field elhagyta Magyarországot

2011.05.18. 07:32
A gyöngyöspatai romák utaztatásának szervezője azt állítja, fenyegetve érzi magát.

Elhagyta Magyarországot Richard Field amerikai üzletember, aki többek között a gyöngyöspatai romák Csillebércre utaztatásával és az LMP támogatásával ismertté, írja a Magyar Nemzet. Az üzletember a Budapest Times című lapnak azt nyilatkozta, azért megy el húsz év után, mert fenyegetve érzi magát szélsőjobboldali csoportok által.

Fieldnek a közeljövőben egy eseti parlamenti bizottság előtt is meg kellett volna jelennie, mely a húsvéti gyöngyöspatai eseményeket vizsgálja ki. Field ezzel kapcsolatban nyílt levélben előre kijelentette, nem megy el a bizottság ülésére.

Az üzletember jó kapcsolatban volt a magyarországi Vöröskereszttel is, mely fontos szerepet játszott a gyöngyöspatai romák elutaztatásában. Főállásban az American House nevű alapítvány vezetője. Ingatlanbefektetőként érkezett Magyarországra, 1990-ben alapította magyar cégét, az Amerikai Ház Kft-t, amely 20 millió euró összértékű magyarországi ingatlanfejlesztést hajtott végre. Vidéki társasházak, illetve egy-egy kisebb irodaház és bevásárlóközpont építése után a ferencvárosi tömbrehabilitációban, és angyalföldi építésekben is részt vett.