Gyerekzsivaj és zsúfoltság várható pénteken a vonatokon

2011.05.19. 14:13

Az előzetes jelzések alapján mintegy hatezren vonattal utaznak pénteken a "Parlament körüli élő gyermeklánc" rekordkísérletre, emiatt a vasúti szerelvényeken zsúfoltságra kell készülni, közölte a Mávinform csütörtökön.

A vasúttársaság több mint száz vonatát plusz kocsikkal erősíti meg, továbbá menetrenden felüli mentesítő járatot is indít, továbbá a MÁV-csoport - az utaztatásban érintett egyéb területeken is - több vasutas bevonásával, megerősített szolgálattal készül.

A közlemény szerint a megnövekvő utasforgalomra a reggeli, délelőtti órákban Budapest irányába, a délutáni időszakban pedig a főváros irányából kell számítani. A MÁV-csoport azt javasolja, hogy aki teheti, pénteki utazását tegye át az említettnél korábbi vagy későbbi időpontra.

Az élőláncban az előzetesen jelentkező több mint száz iskola tanulója, azaz több mint tízezer gyerek vesz részt. A szervezők mindenkit várnak "drukkolni", de a lánchoz valószínűleg nem tudnak újabb iskolai csoportok csatlakozni. A kísérletet a Sri Chinmoy Alapítvány a több mint két évtizede sikeres Világharmónia Futás részeként rendezi meg.