Tolódik a felsőoktatási törvény koncepciója

2011.05.26. 22:06 Módosítva: 2011.05.26. 22:06

A tervezett május végi időpont helyett leghamarabb június első felében kerülhet újra a kabinet elé a felsőoktatási törvény koncepciója, tudta meg az MTI kormányzati forrásból.

A kabinet április 13-án tárgyalta első olvasatban az új felsőoktatási törvény koncepcióját. Az MTI értesülései szerint a tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök új koncepció kidolgozását kérte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkártól. A kormányfő egyebek mellett a hatástanulmányokat és a háttérszámításokat hiányolta.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium május elején - egyes felsőoktatási intézmények esetleges bezárását érintő sajtóinformációkkal kapcsolatos reagálásában - azt közölte, hogy a kormány várhatóan május végén tárgyalja a felsőoktatási koncepciót. Az MTI kormányzati forrásból azonban úgy értesült, "elméletileg lehetséges, ám gyakorlatilag szinte kizárt", hogy a kabinet jövő héten újra tárgyaljon a tervezetről. Ez leghamarabb a június 6-i héten történhet meg.

Ugyanakkor nemcsak a felsőoktatási, hanem a közoktatási törvény koncepciója is csúszik, hiszen korábban a kormányszóvivő azt mondta, május közepén tárgyalhatja a kabinet a jogszabálytervezet végleges változatát. A dokumentum kormány elé kerülésének leghamarabbi időpontját egy név nélkül nyilatkozó kormányzati forrás azonban nem tudta megmondani. Ahogyan az már korábban kiderült, az oktatási törvényjavaslatok így várhatóan az ősszel kerülnek az Országgyűlés elé.