Kizárták a TMRSZ-t az érdekegyeztetésről

2011.06.01. 14:01 Módosítva: 2011.06.01. 15:55
Kizárták a június 2-ára ígért tárgyalásokról a TMRSZ-t, ezért a szakszervezet bejelentette, hogy csütörtök reggeltől folyamatos demonstrációba kezd a Kossuth téren.

Kizárták a rendőrségen legnagyobb taglétszámmal rendelkező szakszervezetet, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetét (TMRSZ) a 2011. június 2-ára tervezett érdekegyeztető megbeszélésről - tájékoztatta a sajtót a TMRSZ.

"A TMRSZ által 2011. május 24., 25., 26. napján Hódmezővásárhelyen tartott demonstrációsorozat keretén belül Lázár János frakcióvezető tolmácsolta szakszervezetünk részére Orbán Viktor Miniszterelnök személyes meghívását a május 30-ára tervezett szakszervezeti érdekegyeztetőre.

Ezt az egyeztető megbeszélést általunk ismeretlen okból elhalasztották, számtalan alkalommal próbáltunk tájékoztatást kérni az elmaradás okáról valamint az újabb tárgyalás időpontjáról. A Miniszterelnök azonban válaszra sem méltatta az ország legnagyobb hivatásos állományú rendőröket tömörítő szakszervezete kérdését" - írják honlapjukon.

Powell Pál, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Érdekképviseleti Szervezetének elnöke, Szijjártó Péter miniszterelnöki üzenetének engedelmeskedve a mai napon tájékoztatta Szima Judit főtitkárt arról, hogy a többi szakszervezet egyhangúan úgy döntött, a TMRSZ nem vehet részt az Orbán Viktor Miniszterelnökkel június 2. napjára szervezett egyeztető megbeszélésen - írják a közleményben. Honlapjukrpn olvasható Szima Judit feljelentése, amiben csalással vádolja a miniszterelnököt.

Diszkriminatívnak és pofátlan lépésnek tartják, ezért bejelentették, hogy a TMRSZ folyamatos demonstrációba kezd a Kossuth téren. A Kossuth szobor melletti sátrukban várjuk az érdeklődőket.

2011 június 2-án csütörtökön 8 órától gyülekeznek a téren, és 2011. június 6-án 13 órától késő estig a május 30-ival azonos menetrend szerinti demonstrációval fejezik ki tiltakozásukat a hivatásos állományt érintő elvonások ellen.