Ignác
-4 °C
3 °C

Őrizetbe vették Szima Juditot

2011.06.03. 22:35 Módosítva: 2011-06-04 22:36:47

Hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt pénteken nyomozás indult a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működése során elkövetett cselekmény miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozást a Kaposvári Nyomozó Ügyészség konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján rendelte el.

Gyanúsítottként hallgatták ki Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet főtitkárát péntek késő délután óta a szekszárdi rendőrségen a kaposvári nyomozóügyészek. A szakszervezet péntek éjjel a honlapján közölte, hogy Szima Juditot pénteki előállítása és kihallgatása után őrizetbe vették, és Szekszárdról Kaposvárra szállították. Az MTI-nek név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrás szombaton megerősítette az őrizetbe vétel tényét, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivőjét azonban nem sikerült elérni.

A Tettrekész honlapján péntek este megjelent hír szerint a főtitkár előállítása előtt házkutatás tartottak a szakszervezet szekszárdi irodájában. Baracz Vilmos, a TMRSZ vezető jogi ügyvivője szombaton azt mondta: a szakszervezet vezetősége rendkívüli ülést tart, és "megteszik a szakszervezet működésének zavartalansága érdekében szükséges intézkedéseket".

A teol.hu hivatalosan meg nem erősített információi szerint a nyomozóügyészek elsősorban arra kíváncsiak, hogy a főtitkár költött-e, illetve ha igen, mennyit a szakszervezet pénzéből saját céljaira.

A kormány és a rendvédelmi dolgozók tárgyalásaira a Tettrekészt nem hívták meg, ezért tagjaik rendszeresen tüntetnek a Kossuth téren. Csütörtöki demonstrációjukon is elterjedtek már olyan hírek, hogy Szima Juditot elő akarják állítani.

Szombaton közleményt adott ki a Belügyminisztériumban működő Rendvédelmi Érdekegyeztető Fórum (RÉF) munkavállalói oldalának megbízott elnöke, Powell Pál. A közlemény szerint a szakszervezetek meglepetéssel értesültek arról, hogy Szima Juditot őrizetbe vették. "Bízunk a magyar igazságszolgáltatásban, és reméljük, hogy a főtitkár asszonyt nem a szakszervezeti tevékenysége, valamint a folyamatban lévő tárgyalások befolyásolása miatt vették őrizetbe" – áll a közleményben.

Utazzon a napsütésbe!

Nyaralás luxus tengerjárókon, teljes ellátással. Óriási élmény!

Siutak, síszállások

Már tart a szezon, ne maradjon le! Ausztria, Franciaország, Szlovénia, Olaszország..