Meghallgatták a Perényi 1 lakatosát

2011.06.03. 12:53 Módosítva: 2011.06.03. 13:31
Az egyes cselekményekhez nem kapcsolódó tanúk meghallgatásával folytatódott a bizonyítási eljárás a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat miatt indult büntetőperben a Pest megyei bíróságon.

A tárgyaláson tanúként hallgatták meg azt a lakatosként dolgozó debreceni férfit, aki zárat cserélt és más lakatosmunkákat is végzett F.-né Ny. Éva, a vádlottak munkaadójának dombostanyai hétvégi házában.

A tanú állítása szerint a megbízásakor a helyszínen jelen volt K. Árpád elsőrendű vádlott – aki F.-né szeretője volt – és egy számára ismeretlen, magas, izmos és kopasz férfi, aki nincs a vádlottak között.

Sz. Zoltán elmondta, hogy ő javította azt a fémmel megerősített ajtót is, amely a hétvégi ház padlószint alatti rejtekhelyét fedte. Ott találták meg a vádlottak 2009. augusztus 21-i elfogása után a besenyszögi vadásztól elrabolt két sörétes fegyvert, amelyek csöveit levágták. A nyomozók géppisztolytárakat és több lőszert is találtak.

Kitért arra: a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen is cserélt korábban zárakat, amikor ott felújítások voltak. A szórakozóhelyen – a négy vádlott munkahelyén – egy fal mögé rejtve találták meg a romák elleni támadássorozathoz használt, szintén a besenyszögi vadásztól 2008 márciusában elrabolt fegyvereket, illetve az azokhoz való lőszereket.

Egy másik tanú, T. Ernő, aki F.-né Ny. Évához hasonlóan zenei programok szervezésével foglalkozott, arról beszélt, mikor és milyen közös zenei és más eseményeket szerveztek Debrecenben. A bíró azt tudakolta a tanútól, hogy a Perényi 1 nevű hely mikor volt nyitva.

A programszervező meghallgatása után szünetet rendeltek el, mert egy beidézett tanú nem jelent meg, indoklás nélkül maradt távol.

A büntetőügy csak június 21-én folytatódik, mert a másodrendű vádlott kérésére új védőügyvédet rendelt ki a tanácsvezető bíró. A tárgyalás csúszása miatt a legsúlyosabb cselekmények tárgyalására ezért csak ősszel kerülhet sor. A másodrendű vádlott szerdán azért kért új védőügyvédet, mert "nem volt megelégedve védőjének munkájával".