Nem került előzetesbe Szima Judit

2011.06.06. 16:45

Nem rendelte el a kaposvári bíróság Szima Juditnak, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárának előzetes letartóztatását hétfő délután, tudtuk meg a szakszervezettől. A vádhatóság erre tett előterjesztést, de a bíróság úgy döntött: ehelyett lakhelyelhagyási tilalmat rendel el. Szima Judit lakhelye Szekszárdon van, ezért a bírói döntés számára azt jelenti, hogy nem vehet részt hétfőn a TMRSZ Parlament előtti demonstrációján.

D  VG20110606021

Szimát pénteken állították elő, majd vették őrizetbe. Az ügyészség hűtlen kezeléssel, azzal gyanúsítja, hogy a saját céljaira költötte a szakszervezet pénzét. A szakszervezet közleményében jogilag teljesen abszurdnak nevezte a gyanúsítást, szerintük Szima politikai fogoly, a vádakat rágalomnak, az állami terror jelének tartják.

A TMRSZ a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjkorhatárának megőrzése mellett tüntet a Kossuth téren. A szakszervezet korábbi közleménye szerint nem véletlen, hogy éppen a tüntetés előkészítésének idején vették őrizetbe főtitkárukat.