Elbukott Hoffmann Rózsa támadása Pokorni ellen

2011.06.07. 15:33
Rendes vizsgálati ülésen tárgyalta a Fidesz etikai bizottsága Hoffmann Rózsa KDNP-s oktatási államtitkár állításait, amelyek szerint Pokorni Zoltán direkt támadta szakmai tevékenységét. A testület nem adott igazat az államtitkárnak.

Az Index információi szerint másfél órán át tartó ülésen hallgatta meg a Fidesz etikai bizottsága Hoffmann Rózsa KDNP-s oktatási államtitkárt, aki májusban „jelentette fel” Pokorni Zoltán, volt oktatási minisztert.

A Kontrát Károly vezette etikai testület Pokorni meghallgatása után úgy döntött, nem állapítható meg olyan etikai vétség, ami a fideszes politikus terhére róható.

A Fidesz budapesti, Szentkirályi utcai székházából távozó Pokorni Zoltán újságíróknak mindössze annyit mondott, van elég munkája az oktatás területén, ezért nem foglalkozik az őt meghurcoló eljárásokkal.

Hoffmann Rózsa az utóbbi időszakban számos oktatásüggyel kapcsolatos szakmai kérdésben keveredett vitába Pokornival, aki a sajtó útján rendszeresen közölte véleményét a hivatalos KDNP-s reformtervekről.

Az államtitkár megelégelve a kritikákat végül egy beadványában gyűjtötte össze a cikkeket, amelyekben színes aláhúzásokkal ki is emelte azokat a kifejezéseket, amelyekkel a fideszes képviselő szerinte megsértette őt.

A KDNP és a Fidesz viszonyát is érintő kezdeményezést Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezető megpróbálta egy kevésbé kellemetlen, tisztázó beszélgetés felé terelni, de Pokorni ekkor már kötötte az ebet a karóhoz, és kérte, hogy vigyék végig a vizsgálatot.