Egérnyomok nyolc Tescóban

2011.06.14. 06:55
Az ellenőrök nyolc áruházban találtak rágcsálókra utaló nyomot vagy más hiányosságot. A Tesco szerint minden előírásnak megfelelnek.

Nyolc helyen – Békéscsabán, Cegléden, Tahitótfaluban, Budapesten, Miskolcon, Szarvason, és két egri áruházban – találtak rágcsálókra utaló nyomokat vagy egyéb hiányosságokat a Tesco hipermarketjeiben a Mezőgazdasági és Szakigazgatási Hivatal ellenőrei – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak nyilatkozó élelmiszer-higiénikus szakállatorvos szerint ha működne vagy jól működne a cég élelmiszer-biztonsági rendszere, nem fordulhatnának elő sorozatosan ilyen esetek. A Tesco állítja, minden tekintetben megfelelnek az előírásoknak.

A szervezet még májusban tartott országos ellenőrzést a multinacionális vállalatnál. Mivel a cégnek egy hónapja volt a fellebbezésre, az érintett áruházak helyét mostanáig nem hozták nyilvánosságra.

A hivatal összesen 1,2 millió forintos bírságot szabott ki, a szabálytalanságok között szerepelnek még raktárak, öltözõk, hulladéktárolók higiéniai hiányosságai, illetve lejárt és jelöletlen élelmiszer-termék forgalmazása.