Sólyom 195 milliós villát kapott

2011.06.14. 08:58
Az egy éve távozott köztársasági elnöknek volt hivatala a Normafánál vett egy 265 nm-es lakást. Élete végéig használhatja.

A Blikk információi szerint a Köztársasági Elnöki Hivatal 195 millió forintért vásárolta meg egy normafai ikerház felét Sólyom Lászlónak. A lap szerint a háromszintes, belsőliftes, ötszobás luxusvilla alapterülete 265 négyzetméter, amihez 75 nm-es garázs és a 55 nm-es terasz tartozik. Az ősfás telek 2018 négyzetméteres.

Az egyedi bútorokkal felszerelt, légkondicionált rezidencia extraszolgáltatásai közé tartozik a központi porszívó és a fűtött kocsibeálló is. A lakást egy év keresés után sikerült megvenni, miután hiába kínált fel több sváb-hegyi villát is a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., azok – egy volt nővérszállás és egy drogambulancia épülete – nem feleltek meg a volt elnöknek, mondván, nem lakhatók.

A 71 éves Sólyom László, illetve felesége élete végéig használhatja az állam tulajdonában maradó lakást, ami törvény alapján jár minden volt államfőnek. Mivel a volt elnököknek életük végéig protokolláris feladatokat is el kell látniuk, a rezidenciájuknak bizonyos reprezentatív elvárásoknak is meg kell felelniük.