Omladozik Schmitt szigorúan őrzött rezidenciájának kerítése

2011.06.15. 17:15

Legalább 30 méteren leomlott annak a Béla király úti rezidenciának a kerítése, amelybe Sólyom László után most Schmit Pál köztársasági elnök költözött. A szigorúan őrzött objektum kőkerítése körülbelül másfél éve omlott le az Alkony és a Csillagvölgyi út kereszteződésénél, írta egy olvasónk.

Most egy kézzel mázolt, "Zárolt terület. Belépni tilos!" tábla olvasható a romos kőkerítésnél. A törmelékhalmoktól beljebb egy fémkerítés áll, amelyen valószínűleg jelzőrendszer is van. "Beszarás, hogy egy ennyire fontos ingatlan ilyen szinten el van hanyagolva" - írta olvasónk.

Schmitt Pál köztársasági elnök megválasztása után öt hónapig még a saját lakásában lakott. Nemrég döntött úgy, hogy nem a XII. kerületi Művész utcai rezidenciába, hanem Sólyom László korábbi államfő Béla király úti rezidenciájába költözik feleségével.

A Blikk szerint a Köztársasági Elnöki Hivatal szerint azért döntött a Művész utcai helyett a Béla király úti rezidencia mellett, mert annak kedvezőbb az állapota, betarthatóbbak a biztonsági előírások, jobbak a közlekedési lehetőségek, protokollszempontok és üzemeltetési költségek is mellette szóltak. A lap szerint a költözés előtt nyolcmillió forintot költöttek a rezidencia felújítására, festésre, szigetelésre, burkolatok javítására és lámpák pótlására.