Gyurcsány: Kizárt, hogy a Fidesz és az MSZP ne működnének együtt

2011.06.24. 10:44

"Kizárt, hogy a Fidesz és az MSZP informális pénztárnokai hellyel-közzel ne működtek (működnének?) együtt vitatható ügyekben" - írja a Népszabadságban megjelent cikkében Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány a pártfinanszírozás rendszerével kapcsolatban azt írja: a politkusok benne élnek egy hazug világban, pedig nincs olyan parlamenti választási kampány, amit néhány millió forintból ki lehetne fizetni és nincs olyan képviselő, aki ne kérne ilyen-olyan szívességeket az ottani vállalkozóktól, üzletemberektől. "Ilyen lett a magyar demokrácia, mert a választók nem akarják megfizetni a demokrácia árát, a politikusok meg nem mernek szembenézni ezzel" - írja Gyurcsány, aki a párt finanszírozásának átláthatóvá tételével kampányol az MSZP-n belül.

Gyurcsány a párton belüli harcokról is szót ejt. Voltak, akik felhorgadtak azon, hogy a pártkongresszuson személy szerint is kritizálta néhány párttársát, de szerinte nyíltan, egymás szemébe nézve kell megfogalmazni a kritikákat, nem egymás háta mögött vagy a sajtóban.

"Mi tagadás, én sem ülök le mindenkivel szívesen egy asztalhoz. Gyanítom, ők is így vannak velem" - ír a párt állapotáról Gyurcsány, ahol szerinte sok emberi kapcsolat tönkrement és a bizalom is megfogyatkozott.