Villámlással, jégesővel jött a hidegfront

2011.06.24. 01:03 Módosítva: 2011.06.24. 01:26

Hatalmas széllökésekkel, heves zivatarokkal, néhol jégesővel érkezett meg a hidegfront a Kárpát-medencébe csütörtök este.

Az Időképen olvasható beszámolók szerint komoly jégkárokról érkezett jelentés Harka térségéből, de kiadós jégeső tarolt a Győr-Moson-Sopron megyei Ásványrárón is. A zivatarvonal este 11 órakor vonult át a fővároson heves villámlással és felhőszakadással.

Fotó: Nagy Attila
Fotó: Nagy Attila

Délután narancssárga riasztást adott ki az észak-magyarországi régióra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Péntekre a szolgálat az ország keleti területeire adott ki figyelmeztetést. Ekkor Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megye keleti felében fordulhatnak elő helyenként zivatarok, de valószínűleg ezekhez már nem társulnak olyan erős kísérőjelenségek, mint a csütörtökön.

Fotó: Nagy Attila
Fotó: Nagy Attila

Az előrejelzés szerint pénteken a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég. Több helyen várható eső, zápor, éjszaka délen és keleten, pénteken napközben a Tiszántúlon zivatarra is számíthatunk.

Villám a Megyeri hídnál (fotó: Karli Gyula Sámuel)
Villám a Megyeri hídnál (fotó: Karli Gyula Sámuel)

Este, éjszaka egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél gyakran erős, pénteken a Dunántúlon időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 21 és 28 fok között valószínű.