Teofil
5 °C
10 °C

Pokorni rövidebb nyári szünetet javasol

2011.06.28. 06:32
A fideszes oktatáspolitikus hosszabb tanítást, vagy a nyári szünet megkurtítását és a téli-tavaszi szünet meghosszabbítását javasolja.

Az oktatási kormányzatnak meg kéne fontolnia az iskolai szünetek időtartamának átalakítását – javasolja Pokorni Zoltán, a parlament oktatási bizottságának fideszes elnöke a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában.

A politikus szerint sok szülőnek szinte megoldhatatlan feladatot jelent, hogy gyermekeinek felügyeletről és megfelelő programokról gondoskodjon a tíz hetes nyári vakáció idejére, és a diákoknak sem jó, hogy ilyen hosszú ideig kiesnek "az iskola adta nevelési térből".

Magyarországon a tanulók tanévenként 37 hetet járnak iskolába, míg Dániában 42-t. Míg Magyarországon a gyerekek számára a szakkörökkel együtt tanévenként mintegy hatszáz órát finanszíroz az állam, az Egyesült Államokban 1100-zat. A nemzetközi gyakorlat szerint ráadásul általában kicsivel rövidebb a nyári szünet, mint Magyarországon – mutatott rá Pokorni Zoltán a lap szerint.

A politikus véleménye az, hogy vagy a tanítási napok számát kellene megtoldani, vagy a téli és tavaszi szünetet lehetne meghosszabbítani a nyári vakáció rovására. A cél a politikus szerint a nevelő iskola megteremtése és az egész napos iskola elterjesztése, a túl hosszú nyári szünet pedig nem segíti elő a nevelési funkció erősítését. Pokorni Zoltán azt is kívánatosnak tartaná, hogy a téli és tavaszi szünetet nevezzék át karácsonyi és húsvéti szünetté.

Ajándékozzon utazást karácsonyra!

Nem tudja mivel lepje meg kedvesét? Válasszon szállásutalványaink közül egyet!

Értékeljen és nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Mondja el melyik, és nyerjen értékes ajándékaink közül!