17 törvényről határoz ma az országgyűlés

2011.07.11. 10:10
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ma hat sarkalatos törvény mellett két fontos gazdasági jogszabályról is szavaznak, egyrészt megalkotják az új közbeszerzési törvényt, másrészt módosítják a csődtörvényt. Szakértők szerint mindkét javaslat jelentős teret ad a korrupciónak. A két törvényjavaslatról ezekben a cikkekben olvashat bővebben:

    Törvény segíti a közbeszerzési mutyit

    Így költünk majd el évente 1500 milliárdot

    Kire szabják az új csődszabályokat?

  • A parlament ma szavaz az új egyházi törvényről. A sarkalatos törvény nem ismeri el egyházként a szcientológiát. Mint az várható volt, ez tiltakozásokat váltott ki az irányzat követőiből, hatan a Parlament déli kapujánál gyülekeznek, egyikük kamerázza a belépőket, négyen szórólapokat osztogatnak, ötödik társuk pedig észt oszt.

  • Az interpellációk sorát szokás szerint a szocialisták nyitják majd, Szabó Vilmos értékeli a magyar EU-elnökséget. Másodikként a Jobbik fociszakértője, Lenhardt Balázs követeli "a privatizációs rablás" felülvizsgálatát. A két kormánypárti öninterpelláló, Tiffán Zsolt és Harrach Péter az Ormánság felemelkedéséről, illetve a látássérültek támogatásáról számol majd be.

    Ötödikként az LMP két képviselője, Scheiring Gábor és Kaufer Virág annak néz mögé, hogy mit mutatnak a számok a foglalkoztatáspolitikában. Végre újra interpellál a szocialista Gúr Nándor is, "Jaj a dolgozóknak! Jaj a kizsákmányoltaknak!" címen. Zárásként párttársa, a pergő nyelvű Garai István Levente érdeklődik, hogy lesz-e gyógyír az orvosoknak.

  • A július 11-i rendkívüli ülés első felszólalójaként Pintér Sándor belügyminiszter számol be egy rendkívüli intézkedés megszűntetéséről. A belügyminiszter a Kolontár és Devecser térségében történtiszapömlés elhárításáról és a veszélyhelyzet megszűnéséről tájékoztatja a képviselőket. Másodikként a fideszes Kara Ákos látja meg a gazdasági fordulatot abban, hogy lettek új munkahelyek az országban. Harmadikként a jobbikos Varga Géza "a multik támadását" sejteti, mert génmódosított vetőmag jelent meg az ország egyes részein. Negyedikként az elempés Karácsony Gergely emlékezik a száz éve született Bibó Istvánra, majd a kereszténydemokrata Pálffy István értékeli a tavaszi ülésszakot.

  • Felpörög a törvénygyár

    Tizenhét törvénytervezet zárószavazásával folytatja munkáját hétfőn a parlament. Hat sarkalatos törvényt fogadnak el, köztük a köztársasági elnök fizetéséről és a honvédelemről szólót. Elfogadják az új közbeszerzési törvényt és módosítják a csődtörvényt. Ez utóbbiak a szakértők szerint utat nyithatnak a korrupciónak.