Úgy hagyják a barcsi romatelepet

2011.07.13. 14:47

Ideiglenesen lemondott a barcsi romatelep rehabilitációjáról a barcsi önkormányzat, erről döntött a képviselő testület, írja a sonline.hu

A rehabilitációs pályázat tartalmazta a cigány közösségi ház, az ahhoz tartozó sportterületek, bérlakások felújítását valamint út és járda fejlesztéseket. A megvalósítást az anyagi helyzet nem teszi lehetővé, de felkérték a Cigány Kisebbségi Önkormányzatot, hogy próbálja meg az önerőt július 15-ig biztosítani.

A romatelep lakói sajnálták a pályázat felfüggesztését, mivel úgy látják, hogy míg a városközpont fejlődik, a perifériáknál még állagmegóvás sem történik.

Balogh Imre a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökének véleménye megegyezik a helyiekkel, szerinte is nagy szükség lenne most erre a pályázatra, ami akár egy mintaprojekt is lehetne, hiszen Magyarország EU-elnökségének egyik fontos célja volt a romastratégia kidolgozása. Balogh nem adja fel a küzdelmet és bízik benne, hogy sikerül az önrészt előteremteni, ami több mint 32 millió forint. Ebben Országos Roma Önkormányzat segítségét kérték, amelynek támogatása esetén mégis jelentkeznének a pályázatra.