Hatvannégyvármegyések tüntetnének a Szigeten

2011.07.18. 19:06
Lefoglalta a Hajógyári Sziget területén a nagyszínpadnak helyet adó rétet a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egy tagja a Sziget fesztivál idejére – tudta meg a Mandiner. Gerendai Károly kapott tájékoztatást a rendőrségtől, de szerinte neki nem kell alkudoznia. A HVIM a benzinárak ellen akar demonstrálni

A HVIM tüntetés miatt foglalta le a Hajógyári Szigeten egy részét, hogy a magas benzinárak ellen emeljék fel a szavukat. A Mandinernek nyilatkozó vármegyés fiatal azt mondta: a rendőrség tudomásul vette a bejelentést, és a Sziget szervezőire bízta, hogy egyezkedjenek a mozgalmárokkal.

A vármegyések szerint őket még nem keresték a szigetesek, de állításuk szerint azt üzente Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a rendőrségen keresztül: ha valóban a benzinárak miatt tüntetnének, akkor tárgyalnának velük, de ők egy szélsőjobb szervezet, és ilyen szervezetekkel nem állnak szóba.

A vármegyés úgy vélte: attól még, hogy nem tárgyalnak velük, azt a tényt nem tudják elkerülni, hogy nekik joguk van tüntetni a nagyréten, és ehhez biztosítaniuk kell a fesztivál szervezőinek az odajutásukat. Arra kérdésre, hogy pontosan mit akarnak tenni, a vármegyés azt mondta: tüntetni.

Gerendai Károly azt nyilatkozta a Mandinernek: kapott tájékoztatást a rendőrségtől, hogy tüntetést jelentettek be a rétre, de őket úgy tájékoztatták, hogy a hatóságoknak és Fővárosi Önkormányzatnak kell ez ügyben intézkedni. A fesztivál ugyanis kibérelte ezt a területet, ahova csak jeggyel lehet bemenni. Gerendai azt mondta: nekik nem mondták a rendőrségen, hogy egyezkedniük kellene és nem is üzent semmit a vármegyéseknek. Szerinte egy másik helyszínt javasolnak majd a rendőrök a tüntetőknek.