Nem működött rendesen a felvi.hu

2011.07.18. 14:48
Vasárnap több órán keresztül nem működött rendesen a felvi.hu pontszám-felülvizsgáló szolgáltatása: a rendszer nem engedte a kérelmek leadását. Az Educatio Kht. elismerte a hibát, amit azóta kijavítottak, dokumentumok nem törlődtek a rendszerből. A felvételi ponthatárokat csütörtökön hirdetik ki, de a dokumentumpótlások miatt még az utolsó napokban is változhatnak a jelentkezők pontszámai.

Az Educatio Nonprofit Kft. által üzemeltetett felvi.hu oldal hibájára az Index egyik olvasója hívta fel a figyelmet. Az olvasó szerint a rendszer törölte a felvételiző lánya 12. év végi eredményeinek dokumentumait, de ennek ellenére a rendszer számolta az összpontszámot. Ezután tegnap, július 17-én este 22 óra után próbáltak elküldeni egy, a pontszámokra vonatkozó fellebbezési kérelmet, mire a rendszer azt a meglepő üzenetet adta, hogy a benyújtására július 18-ig, hétfő éjfélig volt lehetőség.

hiba

"A hibát véletlenül vettük észre, ugyanis mindent időben elküldtünk és sem hibajelzést, sem hiánypótlást nem jelzett sem a rendszer, sem e-mail üzenet. Mivel ez már a harmadik alkalom, hogy e-felvételi keretében adta be kérelmét a lányom, és minden adat a helyére került, továbbá az idén megismételt emelt angol is igen jól sikerült, megnyugodva dőltünk hátra. Azonban, ha nem hajt a kíváncsiság és ma nem látogatunk fel a felvi.hu oldalra a kiajánlott pontszámot ellenőrizni, akkor lehet, hogy csütörtökön a pontszámok kihirdetésekor ér a meglepetés" – írja.

Kényelmi szolgáltatás

Vasárnap valóban  több órán keresztül nem lehetett kérelmet küldeni a felvi.hu oldalon keresztül, de a hibát azóta kijavították, mondta az Indexnek Dávid Szonja az Educatio Kft. disszeminációs osztályvezetője.

"A felvi.hu-nak ez egy kényelmi szolgáltatása, ahol a felvételizők jelezni tudják, ha saját értelmezésük szerint más pontot számoltak, mint amit a rendszer jelez. A félreértés gyakran abból adódik, hogy a jelentkezők másképp értelmezik a pontszámítási vagy feldolgozási szabályokat. Az felvi.hu szolgáltatásával párhuzamosan emailen vagy telefonon illetve személyesen is jelezni tudják észrevételeiket” – mondta.

hataridolejart

Arra a kérdésre, hogy miért törlődtek a felvételiző dokumentumai, Dávid Szonja azt mondta: a konkrét esetre csak a körülmények pontos ismeretében tudnak választ adni. Dokumentumok nem törlődhetnek, mindössze a nem megfelelő típusba besorolt dokumentumokat helyezik át a megfelelő típusba, vagy rendszerezik, ha külön töltötték fel. A július 7-i határidőig benyújtott dokumentumokat folyamatosan, közvetlenül a ponthatárok megállapításáig feldolgozzák, így egyes jelentkezők pontszámai még módosulhatnak.

Az Educatio Kft. osztályvezetője hozzátette, folyamatosan minden észrevételt kivizsgálnak és kezelnek. Az e-felvételi felület már zavartalanul működik, kérdés esetén a felvételizők akár az info@felvi.hu címen, akár telefonon vagy személyesen az ügyfélszolgálat munkatársainál érdeklődhetnek.