Pintér: Senkit nem kényszerítünk erőszakkal közmunkára

2011.07.21. 08:24

Senkit sem fognak erőszakkal közmunkára kényszeríteni, a közfoglalkoztatásban nemcsak volt rendőröket és más hivatásosokat, hanem civil köztisztviselőket is foglalkoztatnak majd szervezőkként, mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Népszabadságnak.

A belügyminiszter azt mondta, hogy a rendőrök közül nem rendelnek vissza szolgálati nyugdíjasokat, csak megteremtik nekik a visszatérés lehetőségét, aki egészségileg alkalmas rá, folytathatja az aktív rendőri munkát. „Másokat, akiknek a tudása már megkopott, vagy az egészsége nem elég jó a rendőri szolgálathoz, a közfoglalkoztatási program logisztikai szervezésében és irányításában alkalmazunk” - mondta.

Ők nem munkafelügyelők, hanem egyfajta művezetők lesznek, akik felügyelik a munkavégzést, de ennél fontosabb feladatuk lesz a munka megszervezése, irányítása és koordinálása.

Azt mondta, hogy nem fognak egyes beruházásoknál bádogvárosokat felépíteni a közmunkásoknak, elképzelhetőnek nevezte ugyanakkor, hogy konténerekből, vagy más könnyűszerkezetes megoldásokkal kulturált ideiglenes szálláshelyeket építenek. „Még vizsgáljuk, milyen feltételekkel és mennyi ideig várható el valakitől, hogy ilyen szálláson tartózkodjon” - mondta.