Nyomoznak az esztergomi önkormányzat ellen

2011.07.26. 12:56
Hatályon kívül helyezte korábbi határozatát a Komárom-Esztergom megyei főügyészség, és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, valamint az esztergomi önkormányzat ellen.

Az ügyben a Jobbik esztergomi alapszervezete tett feljelentést, ezt a főügyészség korábban elutasította, mert nem látta bizonyítottnak az abban megfogalmazott állításokat.

A határozat ellen panaszt nyújtottak be, és a feljelentéshez később újabb dokumentumokat csatoltak, az egyes állításokat konkrét adatokkal igyekeztek alátámasztani, amelyek szerint a vagyonkezelési kötelezettség megszegése miatt a kórházat vagyoni hátrány érte. A panaszt a főügyészség alaposnak találta.

A nyomozást a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság folytatja le, annak határideje szeptember 18.

A hidlap.hu helyi portállal június végén a Jobbik azt közölte, hogy a kórházvezetés mulasztásai miatt az egészségügyi intézménynek több száz millió forintos vagyoni hátránya származhatott. A párt álláspontja szerint a kórház adósságállománya döntően nem a betegellátás során képződött, adósságnövekedése a gondatlan és szakszerűtlen gazdálkodásra, a gazdálkodási szabályok esetleges megsértésére vezethető vissza. Az adósságállomány 2010 decemberére már meghaladta a 700 millió forintot.

A főügyészség határozatából nem derül ki, hogy a nyomozás a kórház, illetve az esztergomi önkormányzat működésének pontosan mely időszakára vonatkozik.