Nem szavazták meg Esztergomban a jobbikos alpolgármester-jelöltet

2011.07.28. 19:03

Nem sikerült alpolgármestert választani Esztergomban a képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén. Tétényi Éva független polgármester a jobbikos Stámusz Andreát jelölte a posztra, előterjesztését a titkos szavazás során ketten támogatták, nyolcan viszont ellenezték. Ketten tartózkodtak a voksoláskor.

A döntést a polgármester sajnálkozva vette tudomásul. Szerinte ez újabb bizonyítéka annak, hogy a testület kétharmados fideszes többsége megpróbálja ellehetetleníteni a munkáját.

Jelenleg sem főállású, sem társadalmi megbízatású alpolgármestere nincs a településnek, és nincs polgármesteri kabinet sem.

Stámusz Andrea a szavazást követően azt mondta, erre az eredményre számított, meglepődött volna azon, ha a Fidesz-frakció másként szavazott volna.

"Úgy gondolom, a jelenlegi helyzetben Esztergomban alpolgármesteri tisztséget betölteni egyáltalán nem irigylésre méltó feladat. Ezért nem vagyok szomorú, több szabadidőm marad arra, hogy az elszámoltatásokkal foglalkozzam, és tovább tudjak azon dolgozni, hogy a város eladósodásáért felelős személyek megkapják a méltó büntetésüket" - mondta.

Steindl Balázs, az esztergomi Fidesz frakcióvezetője szerint az, hogy a polgármester az általa hangoztatott együttműködés jegyében egy jobbikos alpolgármestert jelöl, elég furcsa.  "Ha ön együttműködést szeretne, akkor közülünk jelölt volna" - mondta Tétényinek az ülésen.