Semjén teljesítményét nem értékeli Orbán

2011.08.05. 06:48 Módosítva: 2011.08.05. 10:30

Orbán Viktor a kormány tagjai közül helyettesének, Semjén Zsoltnak a teljesítményét nem fogja külön négyszemközti beszélgetésen értékelni – tudta meg a Magyar Nemzet kormányközeli forrásból.

Ennek az a legfőbb oka, hogy a Fidesz és a KDNP elnökeinek egymáshoz való viszonya teljesen más a kabinet többi tagjához képest, ráadásul a kormány tagjai közül csak ők képviseltetik magukat pártjuk elnökségében. Egy vezető kormánypárti politikus azt is elmondta a lapnak, hogy a Semjén által felügyelt nemzetpolitikai terület sikertörténetnek számít Orbán szemében.

A miniszterelnök pénteken elsőként Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterrel értékeli az elmúlt egy év kormányzati és minisztériumi teljesítményét Felcsúton, a sportszállóban. A négyszemközti találkozó reggel kilenckor kezdődött.

Navracsics Tibor egy július 2-i interjúban beszélt először arról, hogy Orbán "a nyár folyamán nyilván át fogja tekinteni a kormány teljesítményét, és meghozza azokat a döntéseket, amelyek ebből a szempontból fontosak lehetnek".