Draskovics szerint nem hallgatták meg tanúként

2011.08.09. 17:01

Draskovics Tibor volt pénzügyminiszter kedden tagadta, hogy tanúként hallgatták volna meg egy 48 milliós, a paksi atomerőműnek készült tanulmány ügyében. Hétfőn az MTI számolt be róla, hogy hírcentrumának értesülése szerint az ügyészség tanúként hallgatta ki Draskovicsot és Karl Imre volt szocialista országgyűlési képviselőt. Az MTI híre nem nevezte meg, hogy melyik ügyészségről van szó. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője kedden az Indexnek azt mondta, ők nem nyomoznak ebben az ügyben.

Az ügyészség említése feltehetően elírás volt, az MTV hétfő délutáni híradójában a hír már úgy hangzott el, hogy információik szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hallgatta ki tanúként Draskovicsot és Karlt.

Kedden az NNI szóvivője nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy kihallgatták-e a tanúként Draskovicsot és Karlt. Csupán annyit közölt: "Az NNI Gazdaságvédelmi Főosztálya hűtlen kezelés bűntette miatt folytat nyomozást a Magyar Villamos Művek gazdálkodásával kapcsolatban 11 témakörben. Az eljárás során ez idáig 61 személy tanúkénti kihallgatására került sor. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás is történt". További információkat a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt.

A gyanúsított, akire az NNI szóvivője utalt, Molnár László, a Paksi Atomerőmű vezérigazgató-helyettese, aki 2008 februárjában aláírta a megbízási szerződést és igazolta a teljesítést. Őt júliusban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg.

A hétfői hírek szerint Draskovicsék úgy kapcsolódnak az ügyhöz, hogy a volt pénzügyminiszter a tulajdonos Magyar Villamos Művek igazgatóságának elnöke, míg Karl Imre a testület tagja volt.

"Az emlegetett tanulmányról semmit nem tudok, ugyanis 2007 közepétől semmilyen jogviszonyban nem álltam az MVM-mel, a tanulmányt pedig az MVM 2008 februárjában rendelte meg. Ezt készséggel minden hatóságnak elmondom" – tette hozzá Draskovics.