Körmenet, légiparádé és tűzijáték augusztus 20-án

2011.08.11. 13:29

A megszokott programokkal találkozhatunk a közelgő augusztus 20-án, amelynek rendezvényei elkezdődnek már tizenkilencedikén, olvasható az ünnepi honlapon.

A 19-i programban lesz magyar étel és borkóstolás, Magyar Ízek Sétánya néven, délután kitüntetés és kisebbségi díj átadás a Parlamentben Schmitt Pállal és Kövér Lászlóval, este pedig utcabál a Clark Ádám, Bem és Vigadó téren.

A következő napon 20-án az ünnepi műsorok szokásosan a Kossuth téri zászlófelvonással kezdődnek reggel kilenckor, amelyet a tisztavatás követ tízkor a Hősök terén. Folytatódik a Magyar Ízek Sétánya és lesz egész napos ingyenes Parlament látogatás, aminek premier díszkivilágítása is azon a napon kezdődik, továbbá családi programok a Duna-parton, történelmi karnevál és víziparádé.

Délután ökumenikus kenyéráldás a Clark Ádám téren, ahonnan aratómenet indul a Bazilikáig, amihez majd bárki csatlakozhat. Délután 5-kor lesz mise és Szent Jobb körmenet, este 7-kor pedig kívánságlánc élő kívánságműsor a Duna-parton a Lánchíd rádió közreműködésével, lezárásként pedig kilenckor kezdődik a tűzijáték.