Százmilliókat fizet egy jó tanácsért a KIM

2011.08.13. 07:26
Közzétette az általa idén eddig kötött szerződések adatait a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a kormányzati portálon. Szobrokra, jogi- és kommunikációs tanácsadásra ment el a legtöbb pénz.

Az augusztus 9-i összesítés szerint a legnagyobb, 480 millió forint keretösszegű megbízást a Bell and Partners Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapta média- és márkakommunikációs stratégia kidolgozására, médiakampányok tervezésére, médiavásárlásra, marketingkommunikációs stratégia tervezésére és üzenetek megfogalmazására.

A KIM 272 millió forint értékű keretszerződést kötött az I.M.G. Inter Media Group Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel, hogy az a magyar EU-elnökség "lakossági ernyőkommunikációjához" kapcsolódó feladatokat végezzen. Az ACG Reklámügynökség Kft. és a Hamu és Gyémánt Média Kft. ugyanezért 88 millió forintot kapott.

Szoborpark

A szerződések alapján több mint 10 millió forintot fizet a KIM a Movie-Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek tizenöt Deák Ferenc-, tizenöt Batthyány Lajos-szobor, valamint harminc, Moór Gyula jogfilozófust ábrázoló szobor megtervezésére és kivitelezésére. Harminc, a kormányzati közigazgatás-fejlesztési program névadóját, Magyary Zoltánt megörökítő szobrot Takács Szilvia Anett képzőművésztől rendelt meg a KIM 4,8 millió forintért. Az alkotásoknak október 15-ig kell elkészülniük.

A budapesti Reagan-szobor júniusi avatásának előkészítésével, lebonyolításával kapcsolatos rendezvényszervezési feladatok ellátására 7,2 millió forintot kapott a Hungarofest Nonprofit Kft.

Bullywood

Több megbízás is Andrew G. Vajna, a nemzeti filmszakma megújításáért felelős kormánybiztos munkájának segítéséhez kapcsolódott. A Loványi és Nagy Ügyvédi Iroda 9 millió forintért működött közre a hazai filmipar jogi feltételrendszerének értékelésében, valamint az uniós filmtámogatási rendszerek elemzésében.

Az OrienTax Tanácsadó Kft. a filmtámogatási rendszer felülvizsgálatához, a Mafilm, a Mokép és a Magyar Filmlabor tevékenységének, pénzügyi és vagyoni helyzetének feltérképezéséhez, illetve az állami filmvagyon felméréséhez kapcsolódó feladatokat látott el 7 millió forintért. A Havas Productions Bt. pedig a mozgóképkultúra megőrzésére és fejlesztésére, a filmszakma állami támogatásnak megújítására adott tanácsokat januártól júliusig 5,4 millió forintért.

Balatoni Mónika, a Hungarofest kreatív igazgatója az első félévben 4,5 millió forintért végzett tanácsadói munkát a kormányprogramhoz, tárcamunkatervekhez, a kívánt országmárkakép és a lakossági kommunikációs stratégia kialakításához kapcsolódóan, továbbá feladata volt, hogy közreműködjön "a kulturális elittel és a meghatározó értelmiségi körökkel" történő kapcsolattartásban.

Kiszelly Zoltán 2,1 millióért dolgozik

A Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda 13,2 millió forintot kapott egyes alapítványok, közalapítványok nonprofit gazdasági társasággá, illetve költségvetési szervvé alakításával kapcsolatos eljárásokban való jogi képviseletre, tanácsadásra, valamint az alapítványok eddigi működésének vizsgálatára.

Kántor Zoltán szociológus, politológus idén 6,3 millió forintért működik közre nemzetpolitikai kutatások és projektek szervezésében, kutatói részleg megszervezésében, egy határon túli magyar kutatói hálózat kiépítésében. Az ugyancsak politológus Kiszelly Zoltán az év végéig 2,1 millió forintért ad stratégiai és kommunikációs tanácsokat "a kormány számára releváns kérdésekben", illetve készít összefoglalókat, háttéranyagokat.

A Kancellár.hu Informatikai Tanácsadó Zrt. 7,8 millió forintért vizsgálta információbiztonsági szempontból a kormany.hu portált. A cég további 7,9 millió forintot kapott a Magyar Közlöny, a Határozatok Tára és a Hivatalos Értesítő elektronikus kiadási folyamatának felügyeletéért, a szükséges informatikai infrastruktúra üzemeltetésének támogatásáért.

Az összesítés szerint a FormAktív Kft. 5 millió forintért készítette el A mobiltelefonok a közigazgatási ügyintézésben című tanulmányát a közigazgatási tárca megrendelésére. A KIM 1,2 millió forintot fizetett a Hotel Ózon Szállodaipari Kft.-nek kihelyezett csapatépítő tréning és kabinetülés lebonyolítására, míg állami vezetők heti kétszer kétórás angol nyelvi képzésére mintegy 8 millió forintot juttat az International House Language School Kulturális és Szolgáltató Kft.-nek.