Schiffer nem kér Gyurcsány barátaiból

2011.08.24. 18:37

„Rendkívül provokatív és képmutató” Schiffer András szerint az a levél, amelyet a Magyar Demokratikus Charta három szóvivője küldött neki szerdán. A levélben Bauer Tamás, Vitányi Iván és Marton László arra szólították fel az LMP frakcióvezetőjét, hogy vonja vissza Gyurcsány Ferenc elleni feljelentését a sukorói kaszinóberuházás ügyében, még mielőtt a parlament döntene a volt miniszterelnök mentelmi jogának kiadásáról.

„Gyurcsány Ferenc elvbarátai és a '92-es demokratikus charta zászlóvivői egész egyszerűen nincsenek abban a helyzetben, hogy ma bárkit ebben az országban a jogállami normákról kioktassanak" – mondta Schiffer a levélről. Schiffer még 2009-ben tett feljelentést, mert az akkori kormány szerinte törvénytelenül emelte kiemelt jelentőségű beruházássá az időközben leállított sukorói kaszinóépítést.

A chartások levelükben az Orbán-kormány súlyosabb ügyeivel érvelnek többek között. Schiffer közölte, hogy a különböző ügyek összemosását ócska csúsztatásnak tartja. "Bár Orbán Viktor valóban néhány hónap alatt felszámolta az alkotmányosságot, de ettől még az embereknek joguk van tisztán látni nemcsak Sukoró, hanem például a kormányzati negyed vagy a 2006-os rendőri jogsértések ügyében is" – vélekedik Schiffer.

A parlament mentelmi bizottsága Rubovszky György (KDNP) elnök tervei szerint szeptember 6-án tárgyalja a volt miniszterelnök ügyét, így a parlament akár már őszi ülésszakának első napján, szeptember 12-én dönthet Gyurcsány Ferenc mentelmi jogáról a jelenlévő képviselők kétharmados többségével.