Nem árulják el, kik a gyorshajtó állami vezetők

2011.08.29. 08:18 Módosítva: 2011.08.29. 11:40

Tavaly tizenkétszer, idén már huszonötször bírságolta meg a rendőrség az állami vezetőket, írja a Blikk a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tájékoztatása alapján. Ezekért a szabálysértésekért egyenként 30-60 ezer forintos büntetéseket szabtak ki.

A tárca személyiségi jogokra hivatkozva nem közölte, kik voltak a szabálytalankodók. A körülbelül másfél millió forintos bírságot a szolgálati autókat üzemeltető Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak kell kifizetnie, de ezt behajtják az érintetteken.

Egy év alatt hétszer törték vagy húzták meg az állami vezetők a szolgálati autókat, ezekkel többnyire 35-180 ezer forintos kárt okoztak. A legsúlyosabb balesetben azonban a kár 456 ezer forint volt.

A kisebb baleseteket többnyire a figyelmetlenség okozta. Kétszer a követési távolságot nem tartották be a sofőrök, háromszor parkoláskor mérték el a távolságot és húzták meg a kocsikat, egyszer pedig kanyarodáskor hajtottak egy másik járműbe. Komolyabb incidens a jeges úton történt, amikor a jármű megcsúszott, és lesodródott az útról.