Nem keltek el a százezer forintos ösztöndíjak

2011.08.29. 13:47

Összesen 141-en jelentkeztek az egészségügyi államtitkárság által meghirdetett ösztöndíjprogram 620 helyére, amelyben a kezdő orvosok öt évig havi nettó százezer forintos támogatást kapnak a fizetésük mellé, ha vállalják, hogy legalább tíz évig a magyar állami egészségügyben dolgoznak, és nem fogadnak el hálapénzt.

A rezidenszövetség az elejétől kezdve elutasította a javaslatot, állításuk szerint az ajánlatot nem egyeztették velük, ezért továbbra is fenntartják, hogy az év végéig tömegesen adják be felmondólevelüket.

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) hétfőn tette ki honlapjára közleményét, mely szerint augusztus 29-ig a Szakorvosjelöltek Markusovszky Lajos Ösztöndíjára 124, a Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly Ösztöndíjára pedig 17 pályázat érkezett be az EEKH-hoz.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága újabb, szélesebb kört érintő pályázatot hirdet a szakorvosjelöltek részére. Mint írták, a pályázati kiírás rövidesen megjelenik az EEKH honlapján és az Egészségügyi Közlönyben is.