Álláshirdetést adott fel a Fidesz-frakció

2011.09.01. 12:03
Multik és magyar gazdasági társaságok között hirdet a Fidesz-frakció egy álláskereső szájton. Ez az első eset, hogy a pártvezetés nem a „rendszerből”, vagyis a kipróbált emberek közül tölti be a kommunikációs stáb egyik irányítói posztját, a sajtófőnök-helyettesi állást.

"A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési Képviselőcsoportja 2011. november 1. napjától, határozatlan idejű munkaszerződéssel sajtófőnök-helyettes munkatársat keres" – a párt kedden adta fel a hirdetést a profession.hu álláskereső oldalon.

A Lázár János vezette Fidesz-frakció egyetemi végzettséget, kommunikációs területen szerzett legalább 5 éves szakmai gyakorlatot, magas szintű angol nyelvtudást és felhasználói szintű, de biztos számítógépes ismereteket vár el a jelentkezőktől, akik a szóbeli elbeszélgetésen tudhatják meg, hogy mindezért milyen bérezést kaphatnak cserébe.

Az Index információi szerint az éppen átszervezés alatt álló kormányzati kommunikációtól teljesen elkülönülő parlamenti sajtós stáb főnök-helyettese Csépe Krisztina hamarosan szülési szabadságra megy. A Krakkó Ákos vezetése alatt álló hét fős csoportban az ő megüresedő posztját akarják a hirdetéssel betölteni.

A Fideszben - és más pártoknál is - ritka, hogy „az utcáról” keressenek munkatársat a bizalmi állásnak számító kommunikációs területre. A fősajtósok esetében eddigi az volt a szokás, hogy a – Fideszben használt kifejezéssel – a rendszerből válogattak, vagyis csak olyan jöhettek szóba, akik jó ajánlással rendelkeztek, vagy valahol már bizonyítottak.

Közben a múlt héten a kormányzati kommunikációban is átalakítása kezdődött. Kiderült, hogy változás lesz a kormányszóvivői poszton, a nyári szünet után Nagy Anna Schmitt Pál hivatalába megy vissza dolgozni. Helyét a Fideszben már jól ismert Giró-Szász András veszi át. A személycserék mellett azonban a felelősségi köröket is átvariálják.