2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Nyomoznak a sárpilisi önkormányzatnál

2011.09.09. 16:32

Sikkasztás és közokirat-hamisítás miatt folytat nyomozást a Tolna megyei rendőr-főkapitányság (TMRFK) a sárpilisi önkormányzatnál. A gyanú szerint a korábbi választási ciklusban követték el a bűncselekményeket.

A főkapitányság két embert gyanúsít a bűncselekményekkel, többek között fiktív számlák kiállításával – mondta Farkas Kinga, a TMRFK sajtóreferense.

Figler János, a 700 lakosú település fideszes polgármestere közölte: az ügyben a község korábbi, független polgármesterét, Hegedűs Jánost gyanúsítják sikkasztással.

A jelenlegi faluvezető elmondta: megválasztása után, tavaly novemberben tett feljelentést a helyi képviselő-testület, miután öt évre visszamenőleg áttekintették az önkormányzat könyvelését. Olyan számlák kerültek elő, amelyek mögött nem volt teljesítés, több számlát pedig a korábbi polgármester állított ki vállalkozóként a települési, illetve a cigány kisebbségi önkormányzat számára rendezvényszervezésről, hangosításról 350-600 ezer forint értékben.

Közlése szerint eltűnt több, önkormányzati tulajdonú hangtechnikai berendezés is, ezeket a volt polgármester lakásán foglalták le. Figler János szerint 5-6 millió forintos kár érte az önkormányzatot.

Hegedűs János az eljárás befejezéséig nem akar nyilatkozni.