Felfele buktatták Nyitrai Zsoltot

2011.09.11. 16:32
Nyitrai Zsolt távozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkári posztjáról, és a Miniszterelnökség egyik bizalmi pozícióját kapja. Orbán Viktor kormányfő Hajdúszoboszlón bejelentette, hogy Nyitrai a jövőben a nemzeti konzultációk szervezésével és kormányzati szintű személyzeti ügyekkel foglalkozik majd. Nyitrai körül egy hónapja robbant ki szokatlan párbaj két kormánypárti napilap között. A Magyar Hírlap az államtitkár eltávolítását jósolta, a Magyar Nemzet viszont több nagyterjedelmű cikkben védte őt.
IMG 8633
Fotó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Az Index információi szerint megüresedik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkársága. Nyitrai Zsolt ugyan augusztus közepén cáfolta a menesztéséről szóló híreket, hamarosan mégis távozik a Fellegi Tamás vezette minisztériumból.

Orbán Viktor kormányfő a napokban befejeződött háromnapos frakciómegbeszélésen Hajdúszoboszlón jelentette be a kormányzati felállást is érintő személyi változást.

A miniszterelnök a Fidesz-KDNP képviselői előtt ismertette, hogy Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori szóvivője a kormány rendőrségi és közbiztonsági ügyekért felelős kommunikációs vezetője, Czomba Sándor, a nemzetgazdasági tárca foglalkoztatásért felelős államtitkára pedig a kormány munkaügyekért felelős kommunikációs megbízottja lesz. Orbán ezután adott tájékoztatást arról is, hogy Nyitrai átlép a Miniszterelnökség kötelékébe.

Információink szerint az NFM-ben nem töltik be az eddigi infokommunikációs vezető helyét.

A 2010 előtt a Fidesz választási kampányait szervező Nyitrai feladata lesz a kormányzat által meghirdetett konzultációk irányítása, és hozzá kerülnek a kormányzatot és az állami vállalatokat érintő HR-ügyek is.

Nyitrai távozását már augusztus közepén megjósolta a Magyar Hírlap. Az Index információi szerint a hírt főként az támasztotta alá, hogy az államtitkár és hivatali főnöke, Fellegi Tamás munkakapcsolata az elmúlt hónapokban erősen megromlott. Ezért volt meglepő, hogy a másik kormánypárti napilap, a Magyar Nemzet több címlapos cikkében is politikai kacsának, és a kormányzati infokommunikációs stratégiát aláásó manővernek minősítette a menesztésről szóló írást. Nyitrai a hír megjelenése után kezdeményezte Vasváriné dr. Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkár felmentését.