Zöld Pardon-párti lesz az LMP

2011.09.16. 07:11 Módosítva: 2011.09.16. 12:51
Több akcióval is támogatja az LMP , hogy a XI. kerület hosszabbítsa meg a Zöld Pardon szerződését a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő területre. A szórakozóhely ügyét a jövő héten tárgyalja az önkormányzat képviselőtestülete. A Zöld Pardon tíz évre szóló, nagyon baráti árat biztosító bérleti szerződése már tavaly év végén lejárt, az utóbbi hetekben azonban heves marketing hadjárat indult a helyi Fidesz-KNDP megdolgozásáért.

A XI. kerületi polgármester, Hoffmann Tamás már többször kijelentette, hogy a Petőfi hídnál 2012-ben már biztosan nem működhet a Zöld Pardon és Cafe del Rio azon a helyen, ahol az elmúlt évtizedben. A ZP-ügy azonban mégsem teljesen lefutott, mert végleges döntést még nem hozott az önkormányzat, a szórakozóhely által beadott hosszabbítási kérelem csak a szeptember 22-i ülésen kerül napirendre, addig azonban több kampányeseménnyel is megpróbálják befolyásolni a képviselőket.

Schiffer és a ZP

Az LMP és a ZP kapcsolatának érdekes eleme, hogy a párt frakcióvezetőjének, Schiffer Andrásnak ügyvédként a Zöld Pardon korábban évekig az ügyfele volt. Schiffer az Index kérdésére elmondta, hogy bár praxisát nem szünetelteti, május óta egy régóta folyó per kivételével egyik volt ügyfelének, így a Zöld Pardonnak sem nyújt jogi képviseletet, ügyvédi irodájában hónapok óta nem járt.

Az ZP az utóbbi hetekben szülői tüntetést szervezett, kereskedelmi tévéken reklámozta magát, és varánapra egy nagy koncertnapot is szervez. Az Index információi szerint ez utóbbin a kerületi LMP is beáll a támogatók táborába.

A párt tagjai demonstratívan részt vesznek majd a rengeteg fellépőt felvonultató szimpátiabulin, majd pedig nyilvános vitára hívják Rétvári Bence államtitkárt, a kerület országgyűlési képviselőjét, hogy meggyőzzék a szórakozóhelyek fennmaradásának szükségességéről. Az LMP-sek Rétváriban látják a hosszabbítás legfőbb ellenzőjét, mert ő már a 2010-es kampányban ígéretet tett a helyek bezárására.

Tény, hogy a XI. kerületi Fidesz – igaz a szórakozóhelyeknek ott is akadtak támogatói – elkötelezte magát a bezáratás mellett, miután a Molnár Gyula elleni kampányban fontos szerep jutott az önkormányzat tulajdonában lévő terület extrém alacsony bérleti díjainak, valamint a volt polgármester és szórakozóhelyek közti legendásan jó viszonynak.

A két szórakozóhelynek október végéig szól az áprilisban kiadott szezonengedélye, a korábbi hosszú távú szerződésük már tavaly decemberben lejárt.