A Greenpeace befalazta az Atomenergia Hivatal bejáratát

2011.09.21. 11:13 Módosítva: 2011.09.21. 15:17

Tizenöt Greenpeace-aktivista falazta be az Országos Atomenergia Hivatal főbejáratát szerda reggel – jelentette helyszíni tudósítónk. A helyszínen a rendőrség is megjelent. A fal nem torlaszolja el teljesen a bejáratot, mert az már a személyi szabadság megsértése lenne.

Az aktivisták azt mondják, a Paksi Atomerőmű állapotát vizsgáló stresszteszt előzetes jelentésének hiányosságaira, hibáira és hamis kommunikációjára akarták felhívni a figyelmet. Kifeszítettek "Csernobil - Fukusima - Paks? Nincs biztonságos atomenergia!" feliratokat is.

A Greenpeace közleménye szerint az aktivisták azt akarják elérni, hogy az Országos Atomenergia Hivatal hívjon meg független, nyugat-európai szakértőket már a Paksi Atomerőmű célzott biztonsági felülvizsgálatának mostani szakaszához is. Az aktivisták követelik, hogy az eddigi vizsgálatok valós eredményeit is tárják a szélesebb nyilvánosság elé.

Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának építéshatósága engedély nélküli közterület-használatért eljárást indított a Greenpeace ellen, közölte az önkormányzat sajtóirodája.