Tétényi Évát figyelmeztette a bank

2011.09.23. 09:43

Ha nem vagy csak részben tesz eleget Esztergom polgármestere az adósságrendezés végrehajtásának, "a képviselő-testületnél és a helyi önkormányzatok törvényességi ellenőrzésért felelős szervnél is fogja kezdeményezni a polgármester fegyelmi felelősségének megállapítását" – fogalmaz a Raiffeisen Bank levele, amelyet Tétényi Éva polgármester tett közzé.

A bank követeléskezelési főosztályának vezető munkatársai által jegyzett levélben arra is felhívják a figyelmet, "hogy a Ptv. 7. § 4. bekezdése alapján a polgármester jogviszonya a fegyelmi eljárás ideje alatt felfüggeszthető, valamint hogy 8. § 1. bekezdése alapján a polgármester a tisztségéből eredő kötelezettségének vétkes megszegésével okozott kárért anyagi felelősséggel tartozik".

Tétényi Éva közleményben reagált a bank levelére. Kifejti: Esztergom jelenlegi gazdasági helyzete nem teszi lehetővé a bérek kifizetését és a kötelező feladatok ellátását, valamint az adósságrendezés első ütemének teljesítését egyszerre. Vagy bért fizet az embereknek, vagy a bankok követelésének tesz eleget az önkormányzat.

Esztergom független polgármesterének csak az ott élő családok mindennapi életének biztosítása és a kötelező feladatok ellátása lehet az első. Ezért a képviselő-testületnek és a bankok képviselőinek is csak abban az esetben és olyan mértékben teljesítik az egyezségi megállapodások első ütemét, amely biztonsággal kigazdálkodható az önkormányzat saját forrásaiból – írta.