Több ezer tüntetőt várnak Gyurcsány kihallgatása idejére

2011.09.27. 15:53

Több ezer ember vár az ügyészség elé Gyurcsány Ferenc hétfői kihallgatásának idejére a Demokratikus Koalció Platform, mondta Molnár Csaba, a szervezet elelnöke.

A Központi Nyomozó Főügyészség Sukoró ügyében gyanúsítottként hallgatja ki Gyurcsány Ferencet október harmadikán délután.

Molnár Csaba elmondta, azt kérik a demonstrálóktól, hogy a kihallgatás ideje alatt álljanak őrt a köztársaságért, a demokráciáért és a jogállamért. Molnár szerint egyetlen megoldás képzelhető el, ha Gyurcsány Ferenc egy órakor bemegy az ügyészségre, majd két órakor úgy jön ki, hogy az ügyészség vele szemben minden gyanúsítást ejtett, és tőle egész Magyarország előtt bocsánatot kért, ellenkező esetben folytatják a tiltakozást.

Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről bővebben itt olvashat, a Sukoró-ügy hátteréről pedig itt. Gyurcsány a múlt héten a 168 órának azt mondta, arra számít, hogy az ügyészség vádat emel ellene a Sukoró-ügyben, ugyanakkor őrizetbe vételére vagy előzetes letartóztatására számít.