Félmillióan számolták meg magukat a neten

2011.10.12. 18:02

Eddig 510 475 lakcímről küldtek be elektronikusan kitöltött népszámlálási kérdőívet. Ez az összes háztartás 11,6 százalékát jelenti. Vasárnap éjfélig lehet még az internetes kitöltést választani, utána marad a papír kérdőív kitöltése, vagy a válaszolgatás a számlálóbiztosoknak.

A netes beküldők aránya Budapesten a legnagyobb (17,8 százalék), a második Győr-Moson-Sopron megye (13,7 százalék) a harmadik-negyedik helyen szinte holtversenyben áll Kormárom-Esztergom és Fejér (12,8 illetve 12,7 százalék).

Nógrádban, Szabolcs-Szatmár-Beregben, Somogyban és Bács-Kiskunban választották a legkevesebben ezt a formát (7,2 és 7,8 százalék között).

Aki esetleg nem kapott még netes bevalláshoz szükséges kódot, az csütörtök délután négyig kérhet a kod@ksh.hu címre küldött levélben. A kérelmezőknek meg kell küldeniük pontos lakcímüket, megjelölve a települést, valamint a közterületet házszámmal vagy helyrajzi számmal, illetve társasházak esetében az emeletet és ajtószámot is. És egy e-mail cím megada is szükséges, amelyre a válaszlevelet küldhetik a kóddal.