Gyurcsány is aláírta a nyilatkozatot

2011.10.17. 06:38 Módosítva: 2011.10.17. 06:41

A Magyar Nemzet információi szerint Gyurcsány Ferenc is aláírta azt a nyilatkozatot, amellyel megerősíti, hogy a jövőben is az MSZP-frakcióban akar politizálni.

A lap úgy tudja, kérdéses a volt kormányfő és követőinek kilépése a pártból, mert vélhetőleg nem tartana annyi ember Gyurcsánnyal, amennyi egy új frakció alapításához kellene.

Vasárnapig az 58 fős szocialista frakció tagjainak kilencven százaléka írta alá azt a nyilatkozatot. Köztük volt Varju László, a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció (DK) igazgatója is. Varju László a múlt héten arról beszélt , hogy biztosra veszi, kilépnek az MSZP-ből, és új frakciót alakítanak, amelyhez meg is van a szükséges tíz fő.

Az Index szerdán igyekezett az összes MSZP-s frakciótagot megkérdezni arról, hogy mennének-e vagy maradnának, ha Gyurcsány Ferencék kiválnának a pártból vagy a frakcióból. Az összesen 58 fős frakcióból 54 embert sikerült megszólaltatni.

Közülük huszonöten egyértelműen kijelentették, nem akarják elhagyni a pártot vagy a frakciót. A többiek nagyrészt nem kívántak nyilatkozni, vagy ingadozó álláspontot foglaltak el. Többen mondták azt, hogy nincs is igazán feszültség a pártban és csak a sajtó kelti a szakadásról szóló híreket.