no

Elbontják a zuglói hajléktalantelepet

2011.10.18. 12:04

Elbontják azokat az illegális építményeket, amelyekben hajléktalanok élnek a főváros XIV. kerületében, a Francia út és az Egressy út kereszteződésénél.

Papcsák Ferenc közölte: Zugló polgármestereként a többség érdekeit kell képviselnie. Hozzátette: "nyilvánvalóan tisztességes és emberi megoldást kell találni annak a körülbelül 150 embereknek a problémájára is, akik a közterületen, illetőleg egy általuk felépített telepen élnek".

A polgármester tájékoztatása szerint a Francia út és az Egressy út kereszteződésében az érintettek lényegében saját kis települést hoztak létre, ahol "maguk eszkábálta kunyhókban" laknak, önkormányzati területen. Mint mondta, ez nem megengedhető a továbbiakban, az önkormányzatnak szociális, közegészségügyi, hatósági és rendészeti szempontból sem mindegy a kérdés.

A városrész vezetője elmondta: személyesen is részt vett azon a razzián, amikor a helyszínen bűnözőket fogtak el. "Ott ezek az emberek jól el tudtak rejtőzködni, mert senki sem mert bemenni" - mondta. Papcsák Ferenc megjegyezte azt is, hogy engedély nélkül felhúzott építményekről van szó, vagyis azok fennmaradása a jelenleg hatályos szabályokat is sérti.

"Úgy döntöttünk, hogy hatósági határozattal, jogszerűen elbontjuk, elbontatjuk, felszámoljuk ezt a telepet, az ott élőket hajléktalanszállókra, szeretetotthonokba költöztetjük" - fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy az érintettek személyes tárgyait elszállítják, ezekhez hozzáférhetnek majd a hajléktalanok.