Egymilliót érhet a tényfeltárás

2011.10.19. 15:20
A Soma-díjra pályázhat maga a szerző, de jelölheti őt más természetes vagy jogi személy, így természetesen egy-egy szerkesztőség is.

A Gőbölyös Soma Alapítvány az idén is pályázatot írt ki tényfeltáró újságírók számára. Az egymillió forinttal járó Soma Díjat az elmúlt év legkiválóbb tényfeltáró írásművének alkotója veheti majd át 2012. január 11-én.

Ki jelölhető?

Tényfeltáró, valamely magyarországi társadalmi, illetve gazdasági visszásságra fényt derítő, legalább 6 ezer, legfeljebb 100 ezer leütés (körülbelül 4-70 nagy sortávval gépelt oldal) terjedelmű, megjelent vagy még publikálatlan írás szerzője, szerzői. Jelölt csak olyan személy lehet, aki a következő díjkiosztás időpontjáig, jelen esetben 2012. január 11-ig nem tölti be 37. életévét.

Ki jelölhet valakit a díjra?

Lényegében bárki. A díjra az azt elnyerni kívánó személy maga is pályázhat, de jelölheti őt más természetes vagy jogi személy, egy-egy sajtótermék szerkesztősége is.

Mit kell tartalmaznia a pályázati anyagnak?

A jelölés alapjául szolgáló írásművet Word formátumban.

Az e-mailnek tartalmaznia kell a jelölt nevét, születési idejét és elérhetőségeit, valamint a jelölő nevét és elérhetőségeit (email-cím, levelezési cím és telefonszám). A már megjelent művek kísérőanyagából egyértelműen ki kell derülnie annak, hogy a jelölés alapjául szolgáló írás mely sajtótermék mikori számában olvasható.

Hová és milyen határidővel küldendő be a pályázati anyag?

Az alapitvany@gsoma.hu címre 2011. november 30-ig.

További információ: www.gsoma.hu