Leesett az első hó. Vagy a második

2011.10.21. 07:02 Módosítva: 2011.10.21. 09:08

Leesett az első hó péntek hajnalban Magyarország magasabb hegycsúcsain – közölte Mesterházy András, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

Ez október második felében nem szokatlan. A Magyarország felett átvonuló időjárási front már csütörtökön délután esőt hozott, és ez az éjszaka havazásba fordult a magasabb hegycsúcsokon.

Az időkép.hu már egy hete észlelt intenzív hódara-záport a Bükkben, 700 méteres magasságban, Szentlélek közelében. A táj akkor rövid időre kifehéredett.

Napközben délen és keleten is elvékonyodik, csökken a felhőzet, de délelőtt ott még várható eső. Északon több, másutt kevesebb napsütés valószínű. Az északi, északkeleti szelet a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten időnként erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 9, 13 fok között várható. Késő este 2, 8 fok valószínű.

Az erős széltől faágak hullottak a villamosvezetékre Szegeden, a Petőfi Sándor sugárúton. Az egyik villamos áramszedője is megsérült. A tűzoltókat reggel háromegyed hatkor riasztották, írja a delmagyar.hu.