Mi történt Edelényben, miután dr. Daher Pierre-t becserélték Gilád Salitra?

2011.10.21. 09:19

Az újságírót a szerkesztői önkény munkája néha különleges helyzetekbe sodorja. Tudósítóink csütörtökön az edelényi közéleti klub évadzáró rendezvényére utaztak, arra számítva, hogy nyilvános autodafé keretében számol le egymással örökre a városhoz kötődő három parlamenti képviselő: a 2010-ben Jobbik-közeli függetlenként mindent vivő Molnár Oszkár, valamint a listán mandátumot szerző szocialista Gúr Nándor és a fideszes dr. Daher Pierre.

Instrukcióink egyértelműek voltak: adjunk testközeli beszámolót arról, mire megy egymással a cinikus szerkesztői szlengben „náci”, „komcsi” és „palesztin” munkanéven futó három politikus. Titokban kidagadó nyaki erekben, utóbb megbánt személyeskedő beszólásokban, vöröslő homlokokban, fehéredő ujjakkal a karfát szorító hallgatóságban reménykedtünk. És hogy (némi szerencsével) elpattan a húr, kitör a szezon első, politikai alapú lakossági összecsapása, tömegverekedéssel, kiontott vérrel, reccsenő végtagokkal.

Ehelyett a művházban megjelent hetvennyolc, zömében nyugdíjas érdeklődővel együtt azzal kellett szembesülnünk, hogy dr. Daher Pierre az utolsó pillanatban lemondta a részvételt: a helyszínen felolvasott közlemény szerint mégsem kíván az „MSZP-s rendezvényen” részt venni, és különben is, „Molnár Oszkár és a szétbomlófélben lévő MSZP” közös sara, hogy a zelmúltkilencév alatt a város csődközelbe került.

Tapasztaltabb tudósítók ilyenkor nyugtázzák a vereséget, telefonálnak, és megpróbálják a maximumot kihozni az estéből, hátha jut még otthon a vacsorából, megfürdethetik a gyereket, kis szerencsével még a Barátok közt végét is elcsíphetik.

Maradtunk. A fergeteges mulatságról a képgalériában számolunk be.

Fotó: Barakonyi Szabolcs