Feloszlatta magát Újudvar önkormányzata

2011.10.22. 10:38 Módosítva: 2011.10.22. 10:52
Feloszlatta magát a Zala megyei Újudvar önkormányzata, a döntésben személyes ellentétek is szerepet játszottak - írta a Zalai Hírlap szombati számában.

A testület feloszlatását azonnal megszavazta Kocsmár László (független) is, aki a csütörtöki rendkívüli ülésen tette le képviselői esküjét. Kocsmár László a Nova Curia civil egyesület vezetőjeként azzal indokolta döntését, hogy Horváth Józsefné polgármester (független) nem vett részt az egyesület rendezvényein.

A polgármester a testület feloszlatását előre megtervezett színjátéknak nevezte, amelyben az új képviselőt "bábként használták arra", hogy eltávolítsák a polgármesteri székből. A lapnak azt mondta, hogy nézete szerint a település korábbi polgármesterének, Jakab Sándornak (független) állt útjában, aki már a megválasztása napján közölte vele, hogy megbuktatja. Egyébként semmi sem indokolta a testület feloszlatását, az önkormányzat működésében nem volt zavar - jelentette ki a lapnak Horváth Józsefné.

A hattagú testület feloszlatását kezdeményező Bozsoki Attila képviselő (független) szerint viszont közel sem működött olyan jól az önkormányzati munka. Hatékony, érdemi munkavégzést nem tapasztaltak, kevés támogatást sikerült szerezni a falunak. Kezdetben támogatták a polgármestert, megszavazták az indítványait, de később azt tapasztalták, hogy csak egy szűk réteg érdekeit akarja kiszolgálni a többség igényével szemben.

A testületi ülések időpontját is úgy választotta meg, hogy a munkahelyi elfoglaltságaik miatt még véletlenül se tudjanak részt venni az üléseken - mondta a képviselő a napilapnak. Nézete szerint ez roppant kevés havi 350 ezer forintos bruttó fizetésért, és megjegyezte azt is, hogy a korábbi polgármester, ha az önkormányzat anyagi helyzete úgy kívánta, lemondott a tiszteletdíjáról.

Jakab Sándor a lapnak azt mondta, hogy soha nem fenyegette meg Horváth Józsefnét, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy újra összefogjon a falu, ezért az időközi választáson jelölteti magát polgármesternek. Horváth Józsefné jelezte, hogy ő is harcba száll a polgármesteri székért.