no

Vona programot hirdetett az ünnepen

2011.10.23. 20:15
Megemlékezés helyett a jövőbe tekintett 2011. október 23-án a Jobbik, melynek hatalomba készülő elnöke meghirdette új programját, a régi elemekben bővelkedő Valódi Rendszerváltást.

A tank-bank rímpárra építette 2011. október 23-i nagygyűlését a Jobbik, egyszerre aktuálpolitizálva és emlékezve az 56-os forradalomra és a 2006-os zavargásokra. Ezért is választották a szokásos Erzsébet téri helyszín helyett a József Attila és a Nádor utca sarkát, hogy a színpadot a Magyar Bankszövetség székházának tövébe helyezhessék. Annak a székháznak a tövébe, amit a rendezvény 56-os szónoka, Murányi Levente 56-os kisnyugdíjasok otthonává alakítana majd, ha a Jobbik hatalomra kerül.

Márpedig a Jobbik arra készül, hogy hatalomra kerüljön, a nagygyűlés főszónoka, Vona Gábor ennek keretében meg is hirdette pártja régi-új elemekkel tarkított programját, amit ő csak a valódi rendszerváltozás programjának nevezett. Ennek keretében elüldöznék a multikat, többkulcsossá alakítanák vissza az adórendszert, feladnák az eddigi euroatlantista „izraelbarát” külpolitikát, „elemi iskolai végzettséghez” kötnék a szavazati jogot, kivonulnának Afganisztánból és Irakból (ahol már nem is vagyunk), felszámolnák „a megélhetési gyerekgyártást”, felállítanák a csendőrséget, bevezetnék a halálbüntetést, stb.

Vona, aki rég nem látott tűzzel és lendülettel szónokolt ezer-ezerkétszáz fős közönségének, beszédében arra jutott, hogy 2006 őszén kiszabadult 56 szelleme a palackból, amit szerinte „az ún. rendszerváltók” – akik szerinte Antall József, Horn Gyula és Orbán Viktor voltak – 1990-ben megpróbáltak visszagyömöszölni a palackba. Hiába, mert 2006-ban „a romok közül tettre kész magyarok jöttek elő”, felébredt a nemzeti oldal.

Aminek aztán 2010-ben csalódnia kellett, nem csak a Jobbik veresége miatt, hanem azért is, mert Orbán hazudott nekik – nem reggel, éjjel és este, mint Gyurcsány, hanem egész nap. Vona szerint Gyurcsány és Orbán valójában egymást tartják életben, amiből le is vezette, hogy a Fidesz „elindult a bukás felé”, a szocialisták „baktériumként osztódással szaporodnak”, az LMP meg „még mindig nem döntötte el, fiú-e, vagy lány”. Bezzeg a Jobbik meg nyert Gyöngyöspatán, így nincs mást tenni, bízni kell a Jobbikban és személy szerint benne is.

A rendezvényen felszólalt még Novák Előd is, aki többeket ügynökgyanúba kevert, Murányi Levente meg kifejtette, hogy a magyarok döntötték meg 1956-ban a Szovjetuniót, ami alig 35 évvel később ki is múlt a megsemmisítő csapástól. A tank-bank párhuzamot Schneider „Roy” Tamás egykori egri szkinhedvezér fejtette ki bővebben, aki szerint a tankok után a bankokra is Molotov-koktélok repülhetnek. A végén a szabadság betűiből hófehér „szabadság” felirat épült, e mögött vonultak úgy ötszázan fáklyákkal a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai székházához, ahol megkoszorúzták az emléktáblát.