Bekapcsolták a fűtést a vilmányi iskolában

2011.10.26. 13:02 Módosítva: 2011.10.26. 13:31
Az áramszolgáltató társaságcsoport rendezte a vilmányi iskola gáztartozását.

Az áramszolgáltató társaságcsoport rendezte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vilmány általános iskolájának gáztartozását, ahol hétfőn a Tigáz Zrt. nemfizetés miatt kikapcsolta a gázt, emiatt meleg étel nélkül maradtak a diákok, és mindazok, akiknek az iskolai konyha főzött.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport közleménye szerint fontosnak tartják, hogy a szolgáltatási területükön minden segítséget megadjanak a nehéz helyzetbe került, gyermekek ellátásában közreműködő intézmények működésének folyamatos biztosításához.

A társaságcsoport "erre a célra létrehozott adományalapjából ezúttal a több szempontból is hátrányos helyzetű Abaúj-Hegyközi Kistérségben fekvő Vilmány község közétkeztetési intézményét támogatja, ahol a gázszolgáltató, tartozás miatt, a szolgáltatást szünetelteti" - írták.

A cég csaknem egymillió forintos tartozást rendezett, így a gyermekek életkörülményeit és egyenlő bánásmódhoz való jogukat nem befolyásolják tovább ezek a nehézségek.

Sztankai Szabolcs iskolaigazgató az MTI-nek korábban arról számolt be: iskolások, óvodások, szociálisan rászorultak maradtak meleg étel nélkül, miután a konyhában kikapcsolták a gázt, mert az önkormányzat kifizetetlen gázszámlája mintegy 900 ezer forint volt.

Tájékoztatása szerint fűteni még tudnak az iskola és az óvoda termeiben, köszönhetően annak, hogy a nyári hónapokban az önkormányzat tulajdonában lévő területekről fákat vágtak ki. Az igazgató azt is elmondta: a probléma nem új keletű, tavaly is tanítási szünetet kellett elrendelni az intézményben, mert akkor fűteni nem tudtak.