A JESZ nem akar közösködni az LMP-vel

2011.10.30. 17:57

A JESZ (Jólét és Szabadság Demokrata Közösség) II. kerületi képviselőjelöltje nemet mondott az ugyancsak a két hét múlva esedékes időközi parlamenti választáson induló LMP-s Karácsony Gergelynek arra a javaslatára, hogy adjanak ki közös nyilatkozatot.

Kovácsics Ádám vasárnap az MTI-nek küldött közleményében azzal indokolta a nyilatkozat aláírásának elutasítását, hogy számára a városrészben élők érdekeinek a képviselete "nem papírkérdés, hanem testi-lelki valóság".

Karácsony Gergely szombaton jelentette be, hogy nyilatkozattervezetet küldött el azoknak a jelölteknek, akik két hét múlva indulnak a II. kerületi időközi parlamenti választás első fordulójában. Arra kérte őket, közös nyilatkozatban nyilvánítsák ki álláspontjukat az Országgyűlés előtt szereplő, a kerületet különösen érintő kérdésekkel kapcsolatban.

Kovácsics Ádám az erre válaszul kiadott közleményében egyebek mellett azt írta, hogy az új nemzedék tagjaként azt a "csúsztatós, mellébeszélős, mutyizós, politikai marketingelős világot" utasítja el, amely szerinte jellemző a jelenlegi parlamenti pártokra.

Hozzátette: különösen borsódzik a háta attól, hogy olyan párttal legyen közös javaslattevő, amely visszalépne a második fordulóban az MSZP javára. "A szocialisták és elődeik képességeikről, erkölcseikről pontos képet mutattak az elmúlt több mint hatvan évben. Éppen ezzel kellene szakítani, de gyökeresen" - áll a képviselőjelölt közleményében.

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) országos gyűlése 2011. március 5-én döntött úgy, hogy Jólét és Szabadság Demokrata Közösség néven folytatja tevékenységét.