2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Sikkasztással gyanúsítják Buják polgármesterét

2011.11.09. 15:00

Három embert fogtak el csalás, illetve hivatali visszaélés és sikkasztás gyanújával a Terrorelhárítási Központ és a Nógrád megyei rendőr-főkapitányság összehangolt akciója során kedden Pest és Nógrád megyében – közölte Dankóné Nagy Éva, a főkapitányság szóvivője.

A rendőrség egy 40 éves karancsaljai és egy 44 éves erdőkertesi lakost őrizetbe vett, ellenük jelentős kárt okozó csalás gyanúja miatt indítottak nyomozást. Egy 40 éves bujáki férfit hivatali visszaéléssel és sikkasztással gyanúsítanak, őt nem vették őrizetbe.

A gyanú szerint az őrizetbe vett két ember korábban pénzt kért különféle áruk szállítását ígérve a bujáki férfitől, aki több millió forintot adott át nekik, a bujáki önkormányzat pénzét is felhasználva. A szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva további információkat nem közölt.

Úgy tudni, hogy a hivatali visszaéléssel és sikkasztással gyanúsított férfi Kodák Csaba, a Nógrád megyei Buják független polgármestere. Őt egyelőre  nem sikerült elérni.

Tóth Kálmán, a község jegyzője megerősítette, hogy a rendőrség nyomoz a településen, már több tanút kihallgattak, de további részletekről ő sem adott tájékoztatást.