Elbukott a Horthy út

2011.11.17. 17:50

A váci képviselő-testület eredetileg ma több utca átnevezéséről döntött volna, ám a délutáni ülésen mégsem szavazták meg Bánhidi Péter fideszes képviselő előterjesztését, miszerint többek között a Budapesti főutat Horthy Miklós útra, illetve a Katona Lajos utcát Görög utcára kereszteljék át.

Az előterjesztés szerint tizenhárom utca kapott volna új nevet, köztük a fent említett főút és utca. Az Index megkeresésére a város polgármesteri hivatalánál elmondták, a mai ülésen azért nem döntöttek egyetlen utca átnevezéséről sem a képviselők, mert a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke kérte ennek újragondolását.


Nagyobb térképre váltás

Így miután az utcák átnevezésének kérdését újratárgyalja a bizottság, várhatóan a december 15-i képviselő-testületi ülésen kerülhet újra napirendre az utcák átkeresztelésének a kérdése.

A Vácért Lokálpatrióta Egyesület holnapján azt írta, pár éve is volt egy jelentős kiadásokkal járó utcaelnevezés, akkor egyetlen szavazatos többséggel a Híradó út a hatályos törvények szerinti háborús bűnösről, Hóman Bálintról lett elnevezve.

Pátyi Horthy köz

2001-ben a Pest megyei Pátyon a Tulipán utcát és a Május 1. utcát összekötő közt egy MIÉP-es képviselő javaslata után nevezték el Horthy Miklósról. A testület ott tíz-egy arányban szavazta meg a Horthy-féle javaslatot.


Nagyobb térképre váltás