Mégsem volt Semjén főtanácsadója Kamarás István?

2011.12.08. 17:49

Soha nem volt Kamarás István sem pártelnöki, sem miniszterelnök-helyettesi főtanácsadó – reagált a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a Népszava csütörtöki számában megjelentekre.

Kamarás István a KDNP alapítványa támogatásával létrehozott önálló egyesület, a Barankovics Roma Műhely elnöke volt. Az egyesületet azzal a céllal hozták létre, hogy segítse a roma fiatalok integrációját – közölte a kisebbik kormánypárt sajtóirodája.

Kiemelték: az egyesület továbbra is folytatja tevékenységét.

A Népszava csütörtöki számában azt írta, hogy júliusban családjával kanadai menedékjogot kért Kamarás István, "a KDNP-hez köthető Barankovics Roma Műhely elnöke, Semjén Zsolt korábbi roma főtanácsadója".

A lap szerint nem akarta nevét adni a kormány szerinte cigányokat megnyomorító intézkedéseihez – ezzel is indokolta lépését. Kamarás István –  az újság szerint – azt közölte: Magyarországon, de talán egész Európában a cigányság tisztességes érdekképviselete lehetetlenné vált. Véleménye szerint a tisztességes együttműködés, a kiegyezés az egész ország érdeke lenne, de a politikai pártok nem így gondolják, azoknak különböző okok miatt megfelel az egyre erősödő társadalmi megosztás, konfliktus.